הלוואות חברתיות

בין אם אתם מחפשים אפיק השקעה חדשני שמשלב בין תשואה כלכלית לבין תמיכה חברתית, ובין אם אתם זקוקים למימון בתנאים נוחים וחוץ בנקאיים, נראה שהגיע הזמן לשמוע מה הלוואות חברתיות מציעות.

ובכן, הלוואות חברתיות p2pמציעות פתרון חדשני שמחבר בין משקיעים ללווים, תוך עקיפת המערכת הבנקאית המסורתית, וכאן מסתתרת רשימה של יתרונות שעשויים לענות בדיוק על שורה של דרישות אישיות.

אז מה זה בדיוק הלוואות חברתיות, מדוע הן תופסות תנופה בשנים האחרונות, מהו העיקרון שעומד מאחוריהן, כיצד ניתן לנצלן על הצד הטוב ביותר ומתי נבחר באפיק הזה? כל מה שחשוב לדעת בנושא מוגש עבורכם כאן!

מהן בדיוק הלוואות חברתיות?

הלוואות חברתיות מהוות מודל מימון חדשני שמאפשר הן לאנשים פרטיים והן לבעלי עסקים לקבל הלוואות ישירות ממשקיעים, ללא תיווך בנקאי!

המודל מתבסס על חיבור של פלטפורמות דיגיטליות (חיבור בין משקיעים ללווים), תוך שימוש במערכות דירוג אשראי מתקדמות ומנגנוני ניהול סיכונים.

כל זאת מנגיש את עולם ההלוואות לקהל הרחב, מעניק מענה עבור "מסורבי בנקים", מייצר שוק תחרותי ופותח אפשרויות כלכליות עבור הצד של המלווה והלווה.

איך זה בדיוק עובד ומה קריטי לדעת בנושא? המשיכו לקרוא, או פשוט צרו עמנו קשר עוד היום – אפשרו לנו להסביר ולהכווין לעבר האפשרות הנכונה ביותר עבורכם.

יש לכם שאלות נוספות? אנחנו ב Sk ניהול פיננסי נשמח לסייע ולהכווין. מתמחים בתחום, בעלי קשרים חשובים ואף סייענו בזכות האפשרות הזו לאינספור לקוחות מרוצים. צרו קשר בהקדם ונתקדם משם!

למי מיועדות הלוואות חברתיות?

מהצד של המשקיע, הלוואות חברתיות בעיקר מתאימות למי שמחפש להרחיב את תיק ההשקעות, מעבר לאפיקים המסורתיים. לרוב מדובר במשקיעים שמתמקדים בתשואות גבוהות ונכונים לקחת סיכונים מחושבים. עוד נחדד שהיתרון המשמעותי ביותר מבחינת המשקיע הינה האפשרות ליצור תזרים הכנסות צפוי וקבוע (בתנאים הנכונים), לצד תחושה מספקת של תרומה חברתית.

מצד הלווים, השירות בעיקר מתאים לעסקים קטנים ובינוניים שמחפשים מימון ייעודי לצמיחה, ליזמים שזקוקים להון ראשוני, וכמובן לאנשים שמחפשים מימון בתנאים תחרותיים, כולל אנשים שהבנק שם אותם ברשימה השחורה (מסורבי הלוואה) ואנשים שמחפשים אלטרנטיבה למערכת הבנקאית.

ניהול תקציב

Sk ניהול פיננסי - כאן עבורכם!

ההבדל בין הלוואות חברתיות לעסקים/אנשים פרטיים

הלוואות חברתיות לעסקים אל מול הלוואות חברתיות פרטיות נבדלות זו מזו במספר היבטים מהותיים. ראשית, הלוואות חברתיות לעסקים מאופיינות בסכומים יותר גבוהים, ובנוסף נדרשות בתהליכי בדיקת נאותות יותר מקיפים ומצריכות לצרף יותר ביטחונות. כמו כן, המטרות של מימון עסקי יותר מגוונות, כאשר תקופות ההחזר נוטה להיות יותר ארוכה.

לעומת זאת, הלוואות פרטיות מתאפיינות בסכומים יותר נמוכים, לצד תהליך אישור יותר מהיר. כמו כן, מטרות המימון לרוב יותר ממוקדות (למשל שיפוץ בית, מימון לימודים, או איחוד הלוואות), כאשר תקופות ההחזר נחשבת יחסית קצרה.

הלוואות חברתיות b2b מתייחס להלוואות ישירות בין שני עסקים, ומנגד הלוואות חברתיות P2P מתייחס להלוואות ישירות בין שני אנשים פרטיים. בשני המקרים המטרה היא להשיג הלוואה/מימון, אך כן יש מספר הבדלים משמעותיים.

מבחינת סיכון, הלוואות חברתיות P2P נחשבות יותר מתונות ובהתאם התשואה יותר מתונה. מנגד, הלוואות חברתיות b2b כרוכות בסיכון יותר גבוה, ובהתאם התשואה הפוטנציאלית יותר גבוהה. בכל אופן שתי האפשרויות עשויות להיות מעניינות, ואנחנו ב Sk ניהול פיננסי מתמחים משני הכיוונים – נשמח להסביר ולהכווין.

הלוואות חברתיות b2b אל מול הלוואות חברתיותP2P

הלוואות חברתיות - יתרונות

הלוואות חברתיות מציעות למשקיעים שורה של יתרונות יחסיים. כולל פוטנציאל לתשואה יחסית גבוהה ואפשרויות מבטיחות לפזר סיכונים בצורה יותר חכמה. כמו כן, המשקיעים נהנים משקיפות מלאה ומתחושת סיפוק מכך שההשקעה שלהם זוכה לסייע לפרט.

מבחינת הצד של הלווה, היתרונות גם כן רבים, אם כי שונים. ראשית, הריביות תחרותיות (ביחס למערכת הבנקאית), תהליך האישור נחשב מהיר ויעיל ומורגשת גמישות יותר גדולה בתנאי ההלוואה. מעבר לכך, לרוב נמנעות אותן עמלות נלוות שמאפיינות את המערכת הבנקאית.

ניהול סיכונים והתמודדות מושכלת

בעולם ההלוואות החברתיות קיימים מספר סיכונים מרכזיים שחשוב להכיר. מבחינת המשקיע, הסיכון המרכזי נוגע לסיכון אשראי – החשש מחדלון פירעון, כלומר חוסר יכולת של הלווה לפרוע את החוב. בנוסף, קיים סיכון נזילות המתבטא בקושי אפשרי במימוש מהיר של ההשקעה, ואף קיים סיכון תפעולי הקשור לתלות בפלטפורמת המימון.

כדי להתמודד עם סך הסיכונים בצורה ראויה, אנחנו ב- Sk ניהול פיננסי עורכים שיעורי בית מוקפדים. לומדים לעומק את סך היתרונות שהלוואות חברתיות מציעות. לא ממהרים להמליץ על כל אפשרות, לפני שעורכים בדיקות עומק. ממליצים לפזר את סך ההשקעה הרצויה על פני מספר הלוואות (פיזור סיכונים), כאשר אנחנו מראש בוחרים אך ורק בפלטפורמות מוסדרות ומפוקחות. מה עוד? מתמקדים אך ורק בהלוואות שנהנות מדירוג גבוה, תוך הפעלת מנגנוני הגנה, ממש כמו ביטוח אשראי והשקעה הדרגתית.

ניהול תקציב

Sk ניהול פיננסי - כאן עבורכם!

טווחי ריבית ותשואה

התשואות וטווחי הריבית בהלוואות חברתיות משתנים בהתאם לרמת הסיכון. עבור משקיעים, הלוואות בסיכון נמוך מציעות תשואה שלרוב נעה בין 4%-7% שנתי, הלוואות בסיכון בינוני מציעות תשואה שלרוב נעה בין 7%-10% שנתי, כאשר הלוואות בסיכון גבוה עשויות להציע תשואות חלומיות: סביב 10%-15% שנתי.

מצד הלווים, הריביות נקבעות בהתאם לדירוג האשראי. לווים בעלי דירוג אשראי גבוה יכולים לצפות לריבית של 5%-8% שנתי, לווים בעלי דירוג בינוני יכולים לצפות לריבית של 8%-12%, ואילו לווים בדירוג נמוך כבר עשויים לשלם ריבית גבוהה של 12%-18% שנתי. מה נכון עבורכם? פנו אלינו ונשמח להסביר ולהכווין לעבר האפשרות הטובה ביותר.

הלוואות חברתיות – כיצד פועלים?

מתעניינים בצד של המשקיע? כדי להשקיע בהלוואה חברתית, מומלץ לבחור בפלטפורמה מפוקחת ומוכרת, להגדיר אסטרטגיית השקעה ופיזור ברורה, ולקבוע תקציב השקעה התחלתי. בנוסף, חשוב ללמוד היטב את מנגנוני הדירוג והסיכון של הפלטפורמה ולהתחיל באופן הדרגתי עם סכומים קטנים.

נשמע מורכב? בדיוק בשביל זה אנחנו כאן! ספרו לנו מה אתם מחפשים, מהם השיקולים והיעדים ותשאירו לנו לבדוק חלופות, לבחון אמינות, לאתר הצעות כדאיות וכדומה. לניסיון העשיר שלנו בתחום יש חלק משמעותי ברווחים העתידיים שלכם!

מתעניינים בצד של הלווה? היו ערוכים לכך שייבחנו את דירוג האשראי האישי שלכם. את ההצעה שתקבלו יש להשוות אל מול ההצעות שמציעות פלטפורמות מקבילות, כאשר בין היתר קריטי לבחון את תקופת החזר הצפויה ואת רמת הריבית הנדרשת. מסקנה? אם לא רוצים ליפול ללקיחת הלוואה שרק תעמיק את המינוס, חיוני להיעזר בליווי מקצועי, בדיוק כפי שאנחנו ב- Sk ניהול פיננסי מציעים!

שיחת ייעוץ ראשונית ללא עלות – פנו אלינו עוד היום!

הלוואות חברתיות – דגשים חשובים!

טרם הכניסה לעולם ההלוואות החברתיות, חשוב להקדיש תשומת לב למספר נקודות קריטיות:

מבחינת המלווה

  • חיוני להשקיע רק כספים פנויים שאינם נדרשים לטווח הקצר.
  • חיוני לבחון מראש אלו מנגנוני הגנה נכללים בכל פלטפורמה.
  • יש לבחון משמעויות מיסוי משלימות.
  • יש לערוך תיעוד מסודר של סך פרטי ההשקעה.

מבחינת הלווה:

  • בדקו מראש את יכולת ההחזר החודשית.
  • הבינו לעומק מהן סך ההוצאות הנלוות.
  • עברו היטב על תנאי ההלוואה.
  • למקרה של קשיי החזר, הכינו מראש תוכנית מגירה ריאלית.

ליווי מקצועי שיעשה לכם שקט

הלוואות חברתיות מהוות אפיק מימון והשקעה חדשני ומבטיח עבור שני הצדדים, הן מבחינת המשקיעים והן מבחינת הלווים. עם זאת, חשוב להבין לעומק את הסיכונים הכרוכים ולפעול בצורה מושכלת.

בחירת פלטפורמה מתאימה, היכרות עם המנגנונים השונים והקפדה על פיזור נכון של סך ההשקעה/תכנון נכון של לקיחת ההלוואה, עשויים להוביל לתוצאות הרצויות.

נשמע מעניין? רוצים לקבל פרטים משלימים? מוזמנים לנצל את הקשרים ואת הידע העשיר שלנו בתחום. צרו קשר עוד היום, נמשיך ביחד משם!

צור קשר

השאירו פרטיכם ומיד נחזור אליכם

דילוג לתוכן